Джин Beefeater: що пропонує знаменитий виробник

Зображення користувача Гість.
Автор: Гість (не перевірено)0 / Дата: 29.01.2024 20:09 /
Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я

 

Джин Beefeater відомий у світі, як чисто британський напій з глибоким різностороннім букетом. Його смак на час винайдення був революційним, адже в Лондоні завжди надавали перевагу більш стриманим напоям. Проте власник заводу знайшов оптимальний баланс між традиціями та новизною, що принесло йому успіх.

Джин Beefeater

Історія джину

Колишній фармацевт Джеймс Берроу вирішив кардинально змінити своє життя і в 1863 році викупив завод у центрі Лондону за 400 фунтів стерлінгів. Підприємство уже мало непогану репутацію у сфері виробництва лікерів, тому новому власнику було легше просувати Біфітер. Вже через 10 років у лінійці з’явився сухий джин сорту London Dry, проте експерименти над рецептом продовжувались. Згодом було досягнуто ідеалу – оригінальний смак відразу захопив споживачів, так що в 1908 році прийшлось будувати другий завод, чим зайнявся вже син Джеймса. Джин досі виготовляють за рецептом Берроу, хоча підприємство перейшло у власність крупної корпорації. Відомо, що в склад входять 9 рослинних компонентів, але точні пропорції засекречені. У тому числі мигдаль, коріандр, севільські апельсини, лакриця. Досить багато рослин з яскравим смаком та ароматом, що допомогло досягти балансу букету. За основу беруть зернові спирти з нейтральним смаком, які дистилюють дуже повільно, протягом 8 годин. Потім передбачена витримка в відкритих чанах, щоб напій наситився киснем. А для розливу його направляють на інше підприємство, в Шотландії. Цей бренд джину міцно асоціюється з англійським традиціями, адже Біфітер – це неофіційна назва охоронців Лондонського Тауеру.

Різновиди смаків

Компанія зосередилась на виготовлені скромної лінійки смаків, зате найвищої якості. Їх рецепти тримають в секреті, адже успіх полягає в унікальному букеті. Кожного року також випускають лімітовану партію екзотичних джинів, які ніколи не повторюються. В основний список входять:

  1. London Dry Gin. Класичний сухий смак підвищеної міцності – 47%. Яскраво відчувається лимонна цедра і запах фіалки. Освіжаючий букет з легкою солодинкою.
  2. Beefeater 24. Новинка була випущена в 2009 році, розроблена головним технологом Демондом Пейном. Для неї використали японський та китайський зелений чай, тому відчутний танін в обрамленні відтінків лимону, сосни та лаванди. Всього використовують 12 компонентів.
  3. London Pink. Бренд теж не оминув останній тренд в сфері джинів – рожевий сорт. Вони створили багатогранний букет з нотами хвої, фіалки, лакриці. Чудово підходить для створення солодких коктейлів, а міцність нижча за традиційну – всього 37,5%.

Біфітер зміг створити дійсно оригінальні напої, які різко виділяються з різноманіття джинів на ринку. Кількість ялівцю в них дещо зменшена, щоб врівноважити букет та дати шанс іншим нотам.

 

Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я
+1
0
-1