Переваги та недоліки дистанційного навчання

Зображення користувача admin.
Автор: admin+15 / Дата: 26.12.2022 15:52 /

Якісна загальноосвітня школа - внесок у успішне майбутнє. Всі діти мають отримувати знання, які в майбутньому будуть допомогати приймати правильні рішення, навчать як жити в соціумі та всебічно розвинутися. Дуже важливо, щоб всі ці знання були високого рівня. Де-які з батьків думають, що таку можливість мають тільки ті, хто мешкає у містах, в них присутній статок та є багато вільного часу для навчання. Проте доступ до якісної середньої освіти може отримати кожен, враховуючи, що ціни на школи з дистанційним навчанням доступні. Це стало можливим завдяки появі дистанційної освіти, яка останнім часом почала активно розвиватись і має багато переваг

Переваги

По- перше, це дуже цікавий та незвичний формат навчання. Якщо вибирати між простим підручником та його он-лайн варіантом, учням більш подобається другий варіант. Ще додатково можна подивитись відео, де докладно пояснюють незрозумілі питання.

По-друге, дистанційна освіта дозволяє суттєво економити кошти, свій час та сили. Так, дистанційне навчання платне, проте нього витрачається значно менше, ніж в звичайній школі. Багато часу дитини займає шлях до школи. В данному випадку є можливість виспатись, вчасно поїсти та в зручний час приступити до уроків. Результат - здорова, спокійна, життєрадісна дитина, яка з задоволенням вчиться.

Ціни в одній із дистанційних шкіл України

Ціни в одній із дистанційних шкіл України

Набагато менше сил і нервів витрачається на спілкування з вчителями. Вони ввічливі, уважні, завжди допоможуть. Відсутні суперечки з однолітками, немає сварок, бійок та булінгу. Як результат, і в батьків, і в дітей здорова нервова система, ще є вільний час для спорту, прогулянок, читання та займання улюбленою справою.

Ще один величезний плюс дистанційної освіти - доступність навчання. Доступ до якісних знань мають всі, незалежно від місця проживання. Навіть, ті, хто живуть в найвіддаленіших маленьких селищах, можуть он-лайн відвідувати заняття.

Це постійний і безперервний доступ до освіти, яка дає безліч можливостей порівняно зі звичайною школою, яку обирають, як правило, недалеко від свого дому.

Дистанційне навчання з першого класу навчає учнів бути відповідальними, свідомим та самодисциплінованими. Вже змалечку вони все роблять самі, це дуже важливий досвід для майбутнього дитини. В початкових класах учні самі мають добиратися до школи, а це досить складно і небезпечно в умовах великого міста і не завжди зручно в маленьких селищах, де школа може знаходитись досить далеко від дому. При дистанційному навчання ці питання відпадають самі по собі і це дає можливість уникнути багатьох небезпек.

Недоліки

  • не завжди є доступ до якісного інтернет-зв'язку;
  • для навчання необхідна наявність дома комп'ютерної техніки для кожного учня окремо. Один ноутбук для всіх - не вихід з положення;
  • учні початкових класів зазнають складнощів при користуванні комп'ютером. Одразу не можуть правильно налаштувати відеоурок, не вміють вмикати конференс-зв'язок, не вміють вмикати звук та мікрофон. На перших порах потребують допомоги дорослих;
  • учні досить багато часу проводять за комп'ютерною технікою та обмежується спілкування з однолітками.

Точка зору вчителів

Дистанційна освіта - це складний вид навчання для викладачів. Це безліч витраченого часу на розробку навчальних матеріалів, це перевірка і класних, і домашніх робіт, це запис відеоматеріалів з роз'ясненням складних тем.
Не всі учні відповідально відносяться до виконання завдань. На відстані суттєво ускладнюється спілкування з учнями молодших класів. Вони не вміють правильно тримати ручку, не знають шкільних правил, не розуміють, що від них вимагають і як необхідно оформляти завдання.

Точка зору учнів

Не всі учні готові навчатись вдома. Комусь дуже подобається он-лайн освіта. Можна довше поспати, ходити в зручному одязі, а не в шкільній формі, не витрачати час на дорогу. Ці учні не потребують багато спілкування з однолітками, вдома їм зручно і комфортно. Вони самостійні та дисципліновані, все виконують вчасно.

Іншим дітям дуже не вистачає живого спілкування, зустрічей з однолітками та викладачами. Їм не цікаво спілкуватись в інтернет- чатах, вони не сприймають он-лайн навчання, не хочуть самостійно вивчати шкільний матеріал. Для таких дітей ідеально відвідувати звичайну школу.

Точка зору батьків

Батьки неоднозначно відносяться до дистанційної освіти. Це велика відповідальність якщо є учні перших класів. Необхідно навчити їх користуватись комп'ютером, контролювати виконання завдань. Хтось з батьків готовий постійно приймати активну участь в навчальному процесі своїх дітей, а хтось віддає дитину у звичайну школу, під повну опіку вчителів.
В наш час повна середня дистанційна освіта - новітня форма навчання, якою користується багато родин. Не потрібно відноситись до такої освіти з підозрою. Вона постійно оновлюється, змінюється, покращується, враховує потреби учнів та батьків.

+1
0
-1